7 Vật Dụng TUYỆT ĐỐI KHÔNG NÊN Cho Vào Lò Nướng! 🔥

## 7 Vật Dụng TUYỆT ĐỐI KHÔNG NÊN Cho Vào Lò Nướng! 🔥

Bạn có biết rằng một số vật dụng tưởng chừng vô hại lại có thể gây ra hiểm họa khôn lường khi đặt trong lò nướng? Bài viết này sẽ điểm qua 7 vật dụng bạn NÊN tránh xa lò nướng để đảm bảo an toàn cho bản thân và gia đình. Đừng để những sai lầm nhỏ gây ra hậu quả đáng tiếc!

1. Đồ nhựa: Nhựa sẽ chảy, có thể gây ra cháy nổ và giải phóng chất độc hại vào không khí. Điều này không chỉ làm hỏng lò nướng mà còn ảnh hưởng nghiêm trọng đến sức khỏe.

2. Đồ nhôm: Ngoại trừ một số khay nướng chuyên dụng, hầu hết đồ nhôm sẽ bị biến dạng, thậm chí bắt lửa khi tiếp xúc với nhiệt độ cao trong lò nướng. Điều này làm hỏng cả đồ dùng và lò nướng của bạn.

3. Đồ gỗ: Gỗ dễ cháy và sẽ nhanh chóng bốc cháy trong môi trường nhiệt độ cao của lò nướng, gây nguy hiểm cháy nổ.

4. Giấy, bao bì: Giấy, các loại bao bì thực phẩm không chịu nhiệt, sách báo… sẽ nhanh chóng cháy rụi trong lò nướng, gây ra khói độc hại và nguy cơ cháy lớn.

5. Đồ kim loại không chịu nhiệt: Một số vật dụng kim loại, đặc biệt là những loại không được thiết kế cho lò nướng, có thể bị biến dạng hoặc thậm chí nổ tung do giãn nở nhiệt không đều.

6. Bình chứa kín: Các loại bình thủy tinh, lon, chai có nắp đậy kín tuyệt đối không được cho vào lò nướng. Áp suất bên trong sẽ tăng lên đáng kể khi bị làm nóng, gây nổ nguy hiểm.

7. Bát đĩa sứ không chịu nhiệt: Không phải tất cả các loại bát đĩa sứ đều chịu được nhiệt độ cao của lò nướng. Hãy kiểm tra kỹ hướng dẫn sử dụng trước khi sử dụng trong lò nướng để tránh vỡ vụn và gây nguy hiểm.

Tóm lại: Hãy luôn cẩn thận và tuân thủ hướng dẫn sử dụng khi sử dụng lò nướng để đảm bảo an toàn cho chính bạn và gia đình.

Mua ngay các sản phẩm điện tử chất lượng cao tại Queen Mobile!

Bạn cần một chiếc điện thoại iPhone mới, iPad tiện lợi, hay một chiếc Smartwatch thời thượng? Hãy đến với QUEEN MOBILE, nhà cung cấp uy tín các sản phẩm điện tử chính hãng tại Việt Nam, bao gồm:

* Điện thoại iPhone
* Máy tính bảng iPad
* Đồng hồ thông minh Smartwatch
* Và nhiều phụ kiện khác

Tìm hiểu thêm và đặt hàng ngay tại [link website Queen Mobile]

#lò nướng #an toànthựcphẩm #mẹo vặt #nhà bếp #QueenMobile #iPhone #iPad #Smartwatch #điệnthoại #phụkiện #mualàysỉ #giárẻ #chínhhãng

Giới thiệu 7 things you should never put in the oven

: 7 things you should never put in the oven

Hãy viết lại bài viết dài kèm hashtag về việc đánh giá sản phẩm và mua ngay tại Queen Mobile bằng tiếng VIệt: 7 things you should never put in the oven

Mua ngay sản phẩm tại Việt Nam:
QUEEN MOBILE chuyên cung cấp điện thoại Iphone, máy tính bảng Ipad, đồng hồ Smartwatch và các phụ kiện APPLE và các giải pháp điện tử và nhà thông minh. Queen Mobile rất hân hạnh được phục vụ quý khách….
_____________________________________________________
Mua #Điện_thoại #iphone #ipad #macbook #samsung #xiaomi #poco #oppo #snapdragon giá tốt, hãy ghé [𝑸𝑼𝑬𝑬𝑵 𝑴𝑶𝑩𝑰𝑳𝑬] ✿ 149 Hòa Bình, phường Hiệp Tân, quận Tân Phú, TP HCM
✿ 402B, Hai Bà Trưng, P Tân Định, Q 1, HCM
✿ 287 đường 3/2 P 10, Q 10, HCM
Hotline (miễn phí) 19003190
Thu cũ đổi mới
Rẻ hơn hoàn tiền
Góp 0%

Thời gian làm việc: 9h – 21h.

KẾT LUẬN

Hãy viết đoạn tóm tắt về nội dung bằng tiếng việt kích thích người mua: 7 things you should never put in the oven

Your oven is the center of your kitchen, able to cook almost anything you desire. From roasting vegetables and braising a turkey to baking a cake, the oven is versatile, especially if you have one of the best electric ranges. 

However, you can’t put everything in your trusted appliance that can reach high temperatures. Not only can it be damaged by misuse, but there’s a lot of danger in putting the wrong objects inside it.

7 oven mistakes you never knew you were making. 

1. Unprotected food Not on a baking tray or container 

A pizza being put in the oven on a tray

(Image credit: Shutterstock)

You’ve seen the viral videos of distracted people throwing a whole frozen pizza directly into an oven, only to be left with a scolding pile of cheese and sauce they have to scrape off the bottom of their favorite kitchen appliance. 

Most food cannot just be placed in the oven without some form of rack or container underneath. When foods cook, especially meats and cheese, they tend to release juices that can easily combust if just left to wallow under the bottom shelf. Greasy or sugary food can easily start a fire, especially when it’s dripping down unprotected. On top of this, as food burns to interior of an oven, it releases a toxic smoke which contains carbon monoxide and other harmful gases, so this should be avoided at all costs. 

To make sure your foods are protected, use tinfoil, pyrex, or oven-safe containers when cooking your meal. That protection requires just a little bit of effort and will keep you from ruining your dinner. If you notice the smell of something burning in your kitchen, it could just be food grime that dripped to the bottom catching on fire. That’s way more likely to happen if there isn’t a container keeping your food on the shelf you originally put it on.

To keep your oven spick and span, be sure to look up how to clean an oven.

2. Paper 

Baking parchment being placed on a tray

(Image credit: Shutterstock)

Paper towels, paper plates, and cardboard should never be put in an oven because they are fire hazards that could easily ignite. If they don’t catch on fire, they could just leak chemicals into your food or cause you to get sick after eating them. Take that Hot Pocket out of the oven before you start reheating it. 

Parchment paper is often used to coat the bottom of a tray or pan with incredibly oily or greasy food, making cleanup a bit easier. It’s normally fine to put in the oven, But if that parchment paper isn’t properly on the pan or covered by food, it can burn and disintegrate. All it takes is just one jagged edge sitting over the side to have a serious problem. You should always make sure your parchment is properly centered and isn’t jutting out on the edge. Don’t bake at a higher temperature than the parchment allows too.

Wax paper and parchment paper aren’t interchangeable. As its name suggests, wax paper has an actual coating of wax that if placed in the oven will melt and stick to your delicious food.  Meat and cheese are often packed on wax paper and can stick to the bottom of your food. To avoid this, make sure you remove the wax paper before it’s placed in the oven. 

3. Plastic

A TV dinner in an oven

(Image credit: Shutterstock)

Most plastic plates and utensils will melt in an oven set to a cooking temperature. Almost all plastic, regardless if it’s a plastic container or a plastic fork, won’t last past 200 degrees Fahrenheit and will melt into a gooey mess. If you think burnt cheese from a pizza at the bottom of your oven is hard to get out, you haven’t tried removing re-solidified plastic. 

Melted plastic can also release dangerous fumes that can leave you lightheaded or leech directly into the food. Ready-made meals that come in plastic containers are only good for one shot and can’t be reused, especially in an oven. So make sure not to leave a plate or spoon in the oven while you cook. Also, any pan with a non-metal handle should not be put in, while a plastic handle will melt and release fumes. 

4. Frozen foods that need thawing 

A whole chicken defrosting on a plate

(Image credit: Shutterstock)

Frozen thick cuts of protein, like chicken or steak, need to be thawed before they are placed in the oven. If they aren’t properly thawed beforehand, you risk uneven cooking and possibly even leaving a frozen center. Spending hours working on your highly seasoned steak only to have it ruined by an uneven middle is something that can easily be avoided. 

You can thaw in multiple, different ways. It’s important to keep your meat below a certain temperature zone because if left out for longer periods, you risk harmful bacterial growth. The best way is to leave the frozen meat in the fridge, but that can take a couple of days. For a faster thaw, submerge an air-tight package under cold water, replacing the water frequently. You can place something heavy on top to keep it submerged.

5. Pot holders 

Someone removing a loaf of bread from the oven while wearing oven mitts

(Image credit: Shutterstock)

Even though a pot holder is great at containers, it isn’t built to withstand the intense heat of your oven. These holders have a layer of thermal insulation on the outside that keeps your hand from burning hot objects. 

But putting a pot holder into an oven for just a few seconds could cause it to smolder and light on fire. Always use suitable, oven-proof trays when cooking. 

6. Ceramic plates

Ceramic tableware

Ceramic tableware (Image credit: Shutterstock)

It may be tempting to warm up your dinner on a ceramic plate or container, but not all of them can withstand high heat. In particular, glazed or plates decorated with beautiful designs could shatter or crack from the intense temperatures in the oven. 

Always check if they are manufactured to use in an oven, or simply transfer foods into an ovenproof plate or dishware. Plus, the last thing you want is to damage your expensive ceramic tableware.   

7. Wood 

An array of wooden utensils

(Image credit: Shutterstock)

Wood is not a smart material to put into an oven unless you literally want to see some flames. Wooden skewers, utensils, containers, and anything made of the material will start to char and combust at 450 to 500 degrees Fahrenheit but you can start to see some damage as low as 300 degrees. 

Though most ovens won’t go to 700 degrees F, wood placed in an oven at that temperature will instantly combust. Pot handles made of wood should not be placed in an oven as they will easily combust unless the instructions on your pot say otherwise. 

More from Tom’s Guide



Khám phá thêm từ Phụ Kiện Đỉnh

Đăng ký để nhận các bài đăng mới nhất được gửi đến email của bạn.

Gửi phản hồi

Khám phá thêm từ Phụ Kiện Đỉnh

Đăng ký ngay để tiếp tục đọc và truy cập kho lưu trữ đầy đủ.

Tiếp tục đọc